Wyjazd klas drugiej i trzeciej na warsztaty „Mały Kucharz”

Dnia 25 marca uczniowie z klasy drugiej i trzeciej uczestniczyli w warsztatach kulinarnych „Mały Kucharz”, które odbyły się w pizzerii Da Grasso w Zamościu. Pod czujnym okiem doświadczonego pizzera dzieci samodzielnie przygotowywały pizzę – dobierały składniki, formowały ciasto, a następnie z niecierpliwością czekały na jej upieczenie. Największą atrakcją było oczywiście degustowanie własnoręcznie przygotowanych wypieków!

Każdy uczestnik otrzymał dyplom Małego Kucharza, co było miłym zwieńczeniem kulinarnej przygody. Po warsztatach dzieci udały się na spacer po zamojskiej starówce, podziwiając jej zabytki i wyjątkową architekturę.

Wyjazd był pełen radości, nowych doświadczeń i pysznych smaków – z pewnością na długo pozostanie w pamięci uczestników!

E. Adamowicz

M. Pasieczna

Możesz również polubić…